Lite tokigt på COOP


Klara har varit hemma hos Cindie och Nicole idag det är ett av tvilling paren på hennes förskola.
Hon hade haft det så roligt och det kan jag tro dessa tre tjejern är väldigt lika.
 
Ida och jag åkte till Kungsmässan efter hennes skola för att köpa lite nya skor, ett par skor till Turkiet fick hon och ett par höst skor. 
 
När vi var klara med det så åkte vi till Coop, Ida ville inte följa med och köpa maten utan ville stanna på leksaksavdelningen. Jag gick där i godan ro och handlade, när jag nästan är klar hör jag: Ett kundmedelande Ida söker sin mamma Karin Ida finns i kundtjänst. När jag väl kommer dit blir Ida glad men börjar gråta. Detta var första gången hon kom bort, och hon det fixade hon galant.

Lekstugan hämtas och en massa hundmys

 
Här ska lekstugan stå det ska läggas trätrall så vi kan sitta och mysa och leka  vid lekstugan.
 
 
 
 
 
Tanken var att flytta lekstugan hel men det gick inte så nu har vi den i 10 delar här hemma på tomten.
 
Morfar hjälpter till att ta bort det gamla pappen på taket.
 
Klara och Pepsie nu kan Klara hålla kopplet själv jag behöver bara gå med
 
Efter pepsie så gickhon en promenad med grann hunden Wilma, det fixar hon ännu bättre. Det fräcka är att hundarna lyder henne.
 
Wilma kan många trixs.
 
En promenad till med Pepsie 
 
 
Åka fyrhjuling var inte dumt här kör Jonas och Klara delar av lekstugan till släpet.

Kräftskiva i sommarrstugan.

 
den årliga kräftskivan gick av stapeln i lördags. Vi hade tidigare på dagien varit i Kvibille och hämtat en lekstuga till tjejerna som ni ligger på våran tomt som sak byggas ihop igen. (bilder påå detta kommer senare) Vi Hade Klara med oss ner så hon fick leka med Pepsie och Wilma. Ida var på Fotbollen med mormor och dom lunchade ihop. Sedan körde mormor henne till Sundins som tog med henne ner till stugan.
 
Äntligen har alla gästerna kommit och vi kan äta.
 
Klara fick äta själv då de andra barnen åt tidigare men det gjorde inget.
Pannkakor går ju alltid ner.
När alla ätit blev det godis i stora lass..
 
Tack för en super trevlig kräftskiva. Söndagen gick i ett vi tjejer Sofi, Birgitta och jag åkte till Ullared. Daniel, Pelle och de små åkte hem. Roland passade de två stora. Det blev lite bra saker på ullared som vanligt.

Allt går i ett

Nu har jag jibbat två kvällar på BIVA 13:30-2130 det är så spännande och kul. Fast så klart hemskt och man tänker på de små som ligger i sängarna.

Fast här hemma är ju allt lite konstigare. Har knapt sett tjejerna då dom sover när jag kommer hem, och nu sitter jag här halv sex och äter frukost börjar 6:45 idag och nu är dom så klart inte heller vakna.

Ida sover desutom hos mormor för att slippa gå upp super tidigt, men i eftermiddag blir det mammma, Ida och Klara mys. Imorgon blir det ett tidigt pass till sedan ledig tre dagar.

Idas första skoldag.

Efter en tuff natt med Klara med en massa oroligheter så vaknade jag lite sent 07:11, väckte Ida som jag gjorde i ordning helt innan jag väckte Klara. Tog och kissade henne i burken och stoppade i urinstickan......
Att jag inte trillade av toastolen... Värsta urinstickan jag sett, hon slutade med sin 4 månaders kur förra lördagen. Så nu åtta dagar senare bevisar kroppen att det finns något som inte stämmer..
Fick en akut tid 10:30 på Barnmottagningen. Hos Klaras doktor  Elsa vilken tur
.
Men idag skulle det vara Idas dag vi gjorde oss iordning och kom i tid så at Ida han springa lite innan klockan ringde in. Här tar Ida i hand med sin fröken Eva. Hon ser väldigt glad ut våran skol tjej.
 
Efter uppropet fick alla barn måla.
Sedan blev det tal av rektorerna ute på skolgården och alla nya F elever fick stå så att alla andra elever fick se dem, dom blev hälsade välkommna och fick släppa sina ballonger upp i skyn vilken upplevlese.
 
Måna ballonger blev det. Nu går Ida i skolan... Hon fick bli kvar i skolan medan jag och Klara åkte på andra äventyr.
Klara vänta på doktorn allt gick bra det blev medicin och lite prat om hur gör vi nu. Det blev en remiss till njurmnedcin i Halmstad så nu blir det att vänta och se. Sedan fick Klara välja MC Donalds eller Pizza. Det blev inget av det hon skulle äta med farfar på Storgatan 1.  Så det fick hon tack farfar för god och Nyttig mat.
 
Hemma i tid för att hämta Ida från skolan 12.40 var vi också. Hon hade haft en toppen dag.
Doktorn ordinerade Vila eftersom urinstickan var så ful så nu ser dom på TV.

Biomys och sova över.

Efter besöket i vallda var vi på bygg max och köpte virke som vi ska bygga en plats så att denna lekstuga kan så bra på våran gräsmatta. På lördag ska vi åka till Kvibille och hämta den det är morfars grannar som har gett den till Ida och Klara.
Ikväll  skulle Daniel ut med kompisar till Göteborgs kulturkalas, vi bestämmde Bio med kusin Jonna och faster Sofi. Efteråt blev vi bjuda på  middag hos Sundins (fast jag bjöd nog mest in mig själv) men gott och väldigt trevligt var det. När jag kom med förslaget klockan 20:00 till Ida och Klara att vi skulle åka hem blev det mest stora protester från alla kusiner alla ville sover över hos alla.
 
Så Jonna följde med oss hem och min lilla Klara stannade hos Sundins. Nu sover Ida som en stock men Jonna har lite svårt att somna. Lite kli på fötterna är det stora problemet, vi får se när hon somnar.

Fotboll och besök hos Måns

Idas fotbolls träning idag gick jätte bra idag fick dom spela lite mer och det tyckte Ida var roligt. Efteråt blev det korv med bröd till lunch då vi skulle åka direkt ut till Måns med familj. Våra grananr som flyttade för snart ett år sedan.
 
 
Dom hade en ny liten kanin 10 veckor  är hon och helt bedårade söt.
Klara blev väldigt kär i honom.

Sista natten.

 
Denna goda smörgås tårta bjöd jag på sista natten just som vi satt där och åt fick jag en present av alla. Alla nattisar hade samlat ihop till detta fina smycke. Kommer sakna mina goa kollegor. men nu börjar något nytt och spännande.
 
 

Fredags besök.

Klara leker affär kom och köp.....
 
 
 
Fredag kväll kom kusin Anna med familj hit på grill kväll vi hade en underbar kväll och fint väder.
 
Pärla lite gjorde dom smp godingarna
 
Kan själv. Lilla Lovisa är så  go.
 
Glass promenad.
 
När mörkret kom blev det film  med popcorn i Idas rum.

Lekplats, sprutor och Gårda Brygga.

Idag träffade vi Jens med barn inne på lekplatsen på söderstaden, vi lekte där en stund innan Ida, Klara och Daniel gick och tog tjejernas allergi sprutor. Medans dom var där handlade jag till kvällens grill vi skulle bjuda Peter på.

Sedan körde familjen hem mig för jag skulle sova inför natt jobb. Sedan åkte dom och Neo, Nohas familj åkte till Gårda Brygga för att bada, vilken värme vi haft idag.

Nu ikväll har vi haft grill middag helt underbart. Nu blir det jobb i två nätter de sista känns lite vemodigt men spännande på Tisdag klockan 13:30 börjar jag på BIVA,

Strand dag i Frillesås

Vi åkte till kompisarna Julia och Elsa idag dom bor i Frillesås riktigt nära badplatsen där. Det blev en riktigt bra stranddag med pannkakor, bad, krabbor, bergsklättring.
Klara tyckte det var lite kallt med badade efter ett tag.
 
 
Efteråt blev det glass i stora lass.
 
Eftermiddagen blev en massa lek och bus och vi blev även bjudan på middag. Det var inte lätt att dela på dem när vi skulle hem.
 
Goa kompisar Klara och Elsa.
 
Här är även ett kort på våran stora skoltjej som klippt sig, hon tycker att det är så fint.

Lördag

Ida på fotbolls träningen i Lördags, jag fick inte tittat så mycket på henne då det pågick en annan match på planen bredvid där en kille skadade sig så jag fick gå dit i väntan på ambulansen.
 
Ida på väg till Melvins kalas i lördags,  Ida börjar bli en stor tjej nu.
 

Bad vädet igen.

Idag har Ida varit på Frejas kalas när hon kom hem så pakade vi väskorna och åkte till Gårda Brygga. Det tittades på krabbor. Ida och Klara badade jättemycket också vilken underbar dag.
 
Inte alls kallt idag tyckte Ida.

Klaras namnsdag.

Klaras nya vän Wilma
 
Idag har Klara kommit hem igen. Hon har haft det så bra hon och morfar har gjort jätte många roliga saker, Varit på ICA MAXI jätte sent på kvällen, sovit länge, klippt håret hos frisör, badat i utomhusbad, varit på Wapnö och tittar på kor och kalvar, kört traktor, spleat barn yatzy, ätit godis, häslat på fåren och lammen, men bästa av allt är nog att få vara med Pepsie och morfars grannars hund Wilma. Ikväll grät klara en skvätt när hon saknade Wilma.
 
 
 
En stor favorit Pepsie.
 
Tack morfar för att jag fick vara hos dig i helgen. /Klara

Fredag

 
Idag har Ida varit på Fritids hela dagen det hade gått jätte bra många kompisar hade hon fått och pannkakor i bamba kan det blir bättre. Klara har varit på dagis och haft en bra dag också hon tyckte nog det var roligt att det börjat lite nya barn där.
 
Jag hämtade Klara vid tre tiden strax efter kom morfar då gick vi alla upp och hämtade Ida på skolan. Sedan åkte Klara med morfar hem till Kvibille för en helg med Pepsie och mycket annat  roligt.
 
Jag tycker mest synd om mig själv då jag vaknade med nackspärr i morse fick en akut tid hos ostiopaten Annelie. Jag har så ont i nacken och det strålar ut i min arm.

Släps lekplats

Torsdagen tillbringade vi med familjen Samuelsson först släps lekplats och sedan Kungsbacka simhall. Först klockan 18 var vi hemma igen. Då hade Daniel lagat kyckling gryta och oj oj vad tjejerna år. Sedan somnade dom gott.

REGN IGEN

 
Väl hemma igen efter återlämnandet av kusiner blev det mys och god med tjejerna så klart. Efter middagen gick  jag ut på min runda och det gick super. Hade tur att komma iväg innan ösregnet kom. Här är Ida och Klara ute nakan och springer i ösregnet dom trodde jag var galen som kom med förslaget.  

Nu är dom hemma igen

Jag vaknade och satte mig i bilen och körde till Jytatorp för att hämta Elsa, Jonna, Ida och Klara. Dom blev glada när jag kom men alla fyra ville bestämmt åka hem till oss i Fjärås och leka lite till så det gjorde vi. När Sofi kom hem från jobbet åkte vi hem dit och då skulle dom leka där... Trodde dom var trötta på varandra men icke.
 
Elsa blir fin i luggen innan avfärd.
 
Lite trötta och alla ville sitta fram utan Elsa som var jätte glad att få sitta framåtvänd, äntligen.
 
Trötta farmor/mormor/farfar/morfar har haft tre underbara dagar med alla sina barnbarn men lite eller  mycket otur med vädret men idag fick dom badat lite i sjön. Dom var glada att få vila lite nu men sa att vi gör detta näta år också. Tack för att ni hade barnen så att vardagen kan börja lite senare.

Dax att träna

 
 
Jag har börjat träna och äta rätt. I söndag gick jag PW över bräckan, 160 trappsteg*3 och plankan*3.
 
Idag när jag jag var och vattnade hemma hos mamma hade jag spring kläderna med mig och tog och sprang fors rundan 3.17 km blev det. Såå nöjd jag var när jag kom hem.
 
Allt socker undviker jag så gott det går.
 
Denna utmaningen ska på gå i 8 veckor.  Vill verkligen komma i form och orka mer och känna mig piggare.

Mot stugan men ett lass ungar.

Vid halv fyra kom Pelle för att hämta I o K för att åka till stugan där dom ska vara med kusiner och farmor o farfar tills på onsdag. Jag börjar jobba imorgon och på detta vis får dom  längre ledigt.
 
Tre förväntasfulla tjejer i baksätet.
 
En till i framsätet. Vilka underbara dagar dom kommer att få bara solen hade velat ta o visa sig och regnet håller sig borta.
 
Vi ska nu gå ut och äta på Ester med goda vänner sista semester dagen måste ju avnjutas, jag bokade bort på uteserveringen vilken tur vi har med vädret.

Nu har dom åkt hem igen.

Fredag morgon och fasters prins ska åka hem till Stockholm igen det är alltid lika tråkigt när dom åker. men vi hoppas vi ses i september igen. Då Hugo och Anders kankse kommer ner en helg..
 
 
Gunga är bra innan man ska åka ända hem igen.
 
Årets kusinkort hemrese dagen.
Förra årets kort.

Markand på Karin dagen.

Första torsdagen i månaden och det är marknad i Kungsbacka, vi hade bestämmt träff med gammel vi strosade omkring lite och gjorde några inköp. Men det blev varmare än vi trott så gammel gav sig hemåt. Men vi hade turen att Sofi och barnen oxå kom till marknaden.
 
En svalkande glass vid fontänen.
 
lite bus också. Vi åt sedan lunch på Tio pepe phu vilken grej. Djuraffären blev nästa besök innan jag och Klara åkte hemåt medans Ida följde med Sundins hem för lite lek.
 
Ida blev hämtad att Daniel när han åkte förbi på väg hem från jobbet. Dom kom hem med dess fina blommor på min namnsdag. .

BAD BAD BAD

 
Resten av onsdagen var vi här på badhuset i Lerum. Vi var ett härligt gäng på 13 som var där. Det lektes och åktes i de fyra timmarna vi var där.
 
Dessa fyra kusiner borde vara trötta efter så mycket bad
 
 
 
Vi hade bestämmt date med Jessica, Alex, Hugo och Emil där också.  Det gick bra att simma för Ida idag hon simmade nog nästan 20 meter.

Onsdags lunch med morfar och Fam Qvist.

Iväntan på att morfar och familjen Qvist ska komma.
 
 
Ida och Klara har fångat en morfar
 
11 st på lunch. Goda lax tallrikar till oss vuxna, köttbullar med spagetti till de små.
 
Hugo, Klara, Gabriel, Jonathan och Ida alla våra glada barn.
 
Här är gänget som får dom att se glada ut och vill ha kort på dem.

Cirkus

På tisdag kkväll stod vi utanför Cirkusen och köade en halvtimma innan insläpp allt för att få de bästa platserna.
 
 
 
 
 
Vi fick se allt som en cirkus jag bjuda på Elefanter på nära håll det är bättre än att gå på ZOO.
 
Tjejen såt i mitten medans 3 crossar åker runt henne.
 
Socker vadd är gott, på Idas arm sitter även hennes nya klocka hon fått i börjaskolan present av mormor.
 
Klappa djuren fick man också göra,
 
 
Ida och Jonna var verkligen helt imponerade av showen.
 
Jonna tycker att det luktar så där.....
 
Jonnas min är helt underbar.
 
Just när vi skulle gå hem kom regnet.
 
Jag, Ida, Klara och Jonna hade en jätte rolig kväll ihop.

Ödmans

Ett kusin bad är ju ett måste.
 
Sedan i Måndags bor Ödmans hos oss. Det är så mysigt att ha lille Hugo här.

Familjen Noréns vardag

Denna bloggen startade jag för att släkt och vänner ska kunna följa Ida och Klaras vardag när man inte kan ses varje dag.

RSS 2.0