Mamma/Farmor/Svärmor 60 år



Farmor/mormor med alla barnbarnen



Världens sötaste tjejer



60 åringen Grattis Grattis



Världens bästa farmor



Våran galna kusin Elsa



Ida sitter i fsters knä.

Kvalitetstid.



Idag efter dagis har tjejerna tagit allergi sprutor igen det var 4 veckor sedan sist, gick super bra idag igen. Efteråt åkte vi till kungsmässan där Ida köpte solglasögon och hittade även dessa andra saker. Fina men allt kan man ju inte få.



Efter middagen ikväll så skulle jag ut och gå Ida har pratat om att hon vill med när jag går iväg på kvällarna så ikväll tänkte jag att lika bra hon får hänga med så hon vet vad jag gör. Hon käpade på och tog sig runt hela rundan. Väldigt mysigt att göra något med bara henne. Kvalitets tid så att säga.

Anna 35 år.



Denna dagen är ju kusin Annas födelsedag så vi åkte med mormor till Kållered för att gratta och fika lite.



Lite bus med sysslingen Lovisa är alltid roligt


Morgan solar lite i det underbara vädret.

Vilken dag alltså men vi har haft det mysigt och roligt hela dagen. Två mycket nöjda töser somnade i vanlig tid trots tidsomställningen. Tur jag kan sova hela dagen imorgon om jag vill då det vankas jobb i morgon natt..

7 års kalas och lånad Elsa



Efter kyrkan åkte vi till Sundins där Ida skulle på Jonnas 7 års kalas därifrån fick vi med oss Elsa. Vi åt lunch på MC donalds och lekte lite där mysigt




Sedan köpte vi coola solglasögon vår solen är ju väldigt stark



Sedan åkte vi och lekte på Allé lekplatsen




Denna mysig eftermiddag avlutade vi med en glass.



Vi kom mitt i fiskdammen på prinsseskalaset.


Trött  men väldigt lycklig Ida på väg till nästa äventyr.

Familjegudstjänst i Hanhals kyrka.



Efter simskolan åkte vi till Hanhalskyrka där ida skulle sjunga med sin kör, dom sjöng jätte fint och var så duktiga. På Måndags kvällar är dom kankse 17 barn men idag var det bara 6 i kyrkan inte så stor uppslutning men fin var det.



Klara tyckte det var fint och roligt att se på stora syster



Rolig att dom låter barnen samla in kolektet



Ida och Alice stolta över att ha fixat detta uppdrag.




Våran stora Ida


I försammlingshemmet efteråt bjöds det på frallor, våfflor och annat kul.

Detta var dagens andra aktivitet.

Försova sig inte min grej

Igår kväll var momor här och passade barnen medans vi var på 30 år kalas hemma hos Jens. Vågade inte ta med dem med tanke på fredagens kräkningar.
Vi bjöds på smörgåstårtor och hemmagjorda hamburgare och sedan en massor av goda tårtor och kakor.
Jag körde dit för att vara säker på att komma hem i tid för att örka gå upp när sommartiden slog in inatt....

7:29 väckte Ida mig då skulle vi ha suttit i bilen på väg till simskolan. Båda tjejerna fixade och hjälpte till så 7.28 satt vi i bilen på väg dit. Så vi han precis till Klaras badtid. Medans Klara simmade fick vi frukost av mormor som kommit, mitt the vatten hamnade dessvärre i Idas knä länge sedans jag varit så rädd men Ida stod i duschen i 30 minuter så det verka ha gått bra.  Sedan avlöpte simskolan som den skulle båda tjejerna nöjda och glada efteråt. Detta var dagens första aktivitet.

VAB dag

Halv sex ringer Daniel på min mobil när jag är på jobber, han berättar att Ida kräkts han blir hemma och vabbar henne. När jag kommer hem har jag med cola så vi ska kunna få i henne vätska. Klara hinner också kräkas innan jag går och lägger mig. När jag vaknar har båda tagit det lung hela dagen, ätit rivet äpple och druckit avslagen cola.


Klara sover en liten lur i solen, Ida sov ute i solstolen en underbar dag trots sjukdom.
Idag har vi fått upp studsmattan ställt fram utemöblerna också inte dumt våren är här.

Ikväll blev det tacos som Ida beställde igår hon åt med got aptit och nu kan vi vara glada att vi haft magsjuka på besök men en mycket lindrig variant hoppas nu jag och Daniel klarar oss.

Innan jag gick och la mig han vi med läkarsamtalet från barnmottagningen. När jag berättade att vi varit inne med Klara på närakuten i fredags blev hon förvånad eftersom hon inte fått reda på detta. När hon sedan tittar i Klaras journal finns det inte ens en anteckning att vi varit på närakuten. Dr Elsa riktigt arg och kommer göra en anmäla mot närakuten. 

Klara ska göra en rönten i Halmstad på njurar och bäcken i Maj månad eller om något återbud kommer tidigare kommer vi få den tiden.  En heldag i Halmstad kommer det bli det enda vi vet är att det kommer bli en torsdag då det är dagen dom gör dennna undersökning.

Härlig dag




Idag efter dagis blev det lekplatsen och lite mys ute i det underbara vädret.



Ida är glad att cyklen passar bättre iår förra året var den lite för stor. Nu är det perfekt.


Idag kom svaret på urinodlingen, denna gången var det bakterier i urinen och på fredag kommer hennes urin doktor ringa. Hoppas nu vi får den stora röntgen snart och att vi får bukt på detta.

Det roliga med brevet var att det inte stod till målsman för Klara....

Inatt blir det jobb igen härlig härligt.

Söndag



Imorse mötte jag familjen i dörren dom åkte till simskolan medans jag gick och sov. Idag hade Ida tagit två simmärken. Pingvinen guld och Baddaren guld. Efter simskolan åkte dom till Noha som hade barnkals idag dit Klara var bjuden men Daniel och Ida fick också vara med.



Klara är duktig och tar medicinen två ggr om dagen


I eftermiddag har Ida varit hos Sofia och lekt så här fin var hon när hon kom hem, huvudsaken är att dom har roligt.

Fredag och Närakuten..

Idag är allt som vanlig barnen har varit på dagis, Daniel har jobbat jag har vilat inför natt jobb. Vi hade planerat att se på TV jag och Daniel så fort barnen somnat innan jag skulle till jobbet. Men Klara ropar från toa att det gör ont så hon och jag får åka till närakuten och mycket riktigt kraftiga utslag på stickan så det blev medicin till lilla gumman.

Vi hade turen att mormor var hemma och kom förbi närakuten med en liten tablettask Klara gillar inte att ta stick i fingret.... Men det är ett måste just nu i utredningen...

Branäs vecka 11



Klaras första dag i  skidskolan. Nu kanhon åka knapplift själv och även släppa den.



¨Stålande sol har vi haft hela tiden, tur att kusin Jonna glömde sina solglasögon i våran bil dom har vi lånat mycket.



Idas första dag i skidskolan.. Nu kan Ida massor sista dagen åkte dom upp till dom stora backarna med läraren.



Åkbandet klara har åkt med skidor utan skidor, sittandes bak fram länges ja på alla sätt som går.



After ski är mysigt




Ida med Branäs björnarna



Tur att mormor finns när björnarna kommer Klara gillar inte dom så mycket




Go och glad



After ski



Ida uppe i dom stora backarna med mamma



Sol sol sol



Skid diplom efter åket



Här åkte man får att få diplom




Mycket stolt Ida efter sitt åk



Även idag har vi åkt skidor och myst uppe i toppstugan dit upp åker man gondolen som Klara älskar hon har åkt den många många gånger. Där uppe  lekte vi den sista stunden med Mira och hennes syster Tuva.  Vi åkte från Branäs klockn 12 och var hemma igen klockan 19.

Vi har haft det super bra i Branäs med mycket skidåkning och mys med mormor tack för allt mamma/mormor.

skidskola och strålande sol.

vilken underbar dag vi haft, ut i backen kl 09 några åk innan Klaras skidskola fixade vi. sedan blev det skidåkning bus och lek för klara i skidskolan. Ida övade på knapplifts åkande som var viktigt att kunna innan det var skidskola för henne. När klara var färdig åkte vi skidor och lift och även en tur upp i den stora gondol liften, upp på toppen.     När Idas skidskola började kl 14var hon så laddad.  Klara en kompis som hon lekte och busade med.   Dagen avsluades på after skin, nu ikväll har tjejerna ätit enormt mycket mat. det blir inga kort idag då jag inte kan ha med plattan ut i backen.

Framme

resan upp gick jättebra inget gnäll från tjejerna.  när vi kom fram skyndade vu ut i backarna. några åk blev det i barbacken. jag och johan åkte ett åk i en stor backe också. Vi hade turen att Johan åkte skidor här idag också han bor bara en timme härifrån bättre guide kan vi inta ha. ser att det blir ett konstigt inlägg det är svårt att mobil blogga imorgon blir det nog kort utan text.

Melodifestival kvälll

Ikväll efter allt grävande och packande för min del så hade vi turen att bli bjudan på melodifestival kväll hemma hos Anna och Isse.



Vem kan detta vara en farlig riddare



Goa sysslingar som alltid leker så bra ihop



Finaste kusinen


Lovisa lilla gumman som varit sjuk sedan i februari, dumma baciller försvin nu.

Gräver avlopp




 Fint fint hoppas det blir lika fint snart igen...



Mats har varit våran hjälte idag.



Ett mycket intressant lördagsnöje tycker barnen och Annie Idas kompis.





Vilken dag här har dom grävt sedan 8 imorse.

Årets första grill kväll



Barnen i 3D glasögon


Ikväll har vi varit på fredgsmys hos Jens och Veronica dom bjöd på grillat och massa goda saker till, till dessert blev det fruktsallad så gudomligt gott.



Fredagsmys i soffan




Sedan spelade barnen spel på den stora TV med sig själva som spelkonsoller. Vi vuxna spelade tjejerna mot killarna...


Väldigt roligt..


Tack Jens och Veronica för en super mysig kväll..

En ledig dag med pappa och mamma



Klara tycker hon är ovanligt vacker med sin toffs



Medans pappa var hos tandläkaren lekte vi på söderstadens lekplats



Sedan åkte vi till Benareby och hälsade på Maria och lille Milton vi grillade korv och hade väldigt mysigt nere vid deras sjö. Vi längtade lite tills vi kan bada där i sommar



Lite kallt blev det efter en stund


Så lite fika med saft och kakor och lek med Milton hade vi resten av eftermiddagen. Tack Maria för en mysig dag,

Lediga

Idag har vi gått på ledighet jag och tjejerna. Vi är lediga ända tills nästa fredag underbart. Imorgon ska även Daniel vara ledig då blir det familjeutflykt.

Ikväll har jag och mormor Iris varit och handlat inför resan till Branäs på söndag. Det ska blir så mysgit att komma iväg. Jag har stekt plättar i massor för att ha med som lite mellanmål i backen. Gammel har gjort lökdolmmar till oss också. Det är skönt att ha all mat klar så vi slipper laga där. <En av kvällarna ska vi äta på restaurang där det kommer serveras Taco buffe kommer bli populärt hos Ida kan jag tro.

Både Ida och Klara undrade när vi ska åka dom börjar nog längta lite..

Morbror Jimmy 50 år



Igår fyllde morbror Jimmy 50 år, vi firade honom på en mycket trevlig restaurang i Borås.



Kusin Jaymie



Klara äter nuggets



Klara med räkchips och i mosters Agnetas knä



oj oj vad vi äter....


Syskon kärlek...


Jag kan säga att jag är fortfarande mätt har inte ätit sedan vi var där vi slutade  äta klockan 15 fattar inget ändå åt jag bara grönsaker och kött wokat...

Vår väder och andra chansen..



Efter tjejernas dans idag åkte vi till Tommy och Barbro där Daniel och Roland ska fälla träden till nästa vinter. Vi hade med oss korv med bröd och hade en trevlig lunch. Familjen Sundin kom också förbi. Vi gjorde ett litet byte små barn till Sundins och Stora barn till Noréns. Jonna och Ida lekte som aldrig förr nästan.  


Här ser vi dom ute med Barbie dockorna vilken underbar vår dag vi haft.



På kvällen kom familjen Ganemyr hit på middag och andra chansen.. 
 


Dom bor ju i Rönnäng så det blir tyvärr väldigt lång tid mellan gångerna vi ses men barnen är väldigt duktiga på att leka ändå.


Två snart 6 åringar Viggo, Ida, Alva 10 och Alfons 8, Klara hon somnade till andra låten på TV:n 

Träd ner



Ny utsikt, bonden har fällt träd i 2 dagar, han har säkert tagit ner 8 st stora ekar borta på gatan. Det blir inte mer sol för oss med det ger en väldigt mer luftig vy och det bästa vi kommer slippa massa hemska fåglar som älskade sitta i träden.

Ska försöka hitta en förbild... Har lite många kort bara....


Mys tjejerna igår ..

Familjen Noréns vardag

Denna bloggen startade jag för att släkt och vänner ska kunna följa Ida och Klaras vardag när man inte kan ses varje dag.

RSS 2.0