Vilken dag.


Igår fick grannbarnen en ny pool. Klara var där och badade Ida fick titta på. Innan på dagen när jag hämtade dom från dagis låg Ida i skuggan medans alla andra sprang i vattenspridaren. Men Ida är inte den som klagar man bara ser att hon inte är nöjd med livet.


Idag var det dax att åka till östra för kontroll röntgen och läkarsamtal. Vi visste nog inte hur nära våran dotter var operation. Men så blev inte fallet allt läker perfekt. Men det är tydligen en ovanlig spricka hon har.


Eftersom läkaren ville ha perfekta bilder åkte gammla gipset av och ett nytt på. Denna gången bad vi om ett vatten tåligt gips. Det fick vi...


Ida är väldigt nöjd med färgen och att detta gipset är lättare


Så idag fick Ida också bada. I rena vatten får hon bada men påsen är ett måste.


Sitter väldigt bra men lite hårt men vad gör det Ida är överlycklig att åter kunna bada.


Och idag säger vi även grattis till mormor Iris som fyller år.
Morbror Lasse fyller ockås år grattis till honom också.

En helt vanlig måndag fast lite extra mys


Fotbad istället för pool bad gick lika bra för Ida


Men lillasyster hoppade i sitt fotbad.. Busunge är hon.


Sedan kom farmor och farfar förbi på kvällsfika ute i det underbara vädert. Ida fick visat upp sitt gips för dom också.  Sedan nattade dom var sin tös.


Inatt blir det jobb nu börjar jag längta till semester.

Liten Mixx



Lyssnar på Eric Saade

Klara har vuxit ur växa sängen och fått min gammla säng som Ida hade innan så nu är Klaras rum väldigt fint. Växa sängen har flyttat hem till Elsa.

Så igår när Jonna var här och lekte fick dagen avslutas med Lördagsmys på madrassen på golvet i väntan på den nya sängen.

Idag har morbror Håkan varit här med sin Charlotte och Simon och ätit middag. Killarna har planerat deras nya kök och våra nya element. Klara och Håkan var bästisar som vanligt. När han kom genom dörren kom hon och bad om tandpetare skulle ju ha samma...

Midsommar 2011


Lite extra hjälp får man ha så här i början.



jag fick hålla i en lång tröj arm istället för Idas goa hand.


Vi har firat midsommar hemma hos Peter och Monika som vanligt. En jättegod knytis lunch blev det. Dans kring midsommar stången, jordgubbar och en massa annat skoj. Men med gårdagens kväll/natt och firande av Pehr åkte vi hem och grillade med familjen Sundin på kvällen när barnen började bli trötta.

Våran duktiga prinsessa.


Nu ligger Ida och sover va tvungen att gå in och ta kort på henne. Hon har en del sömn att sova igen inatt sov hon bara 5 timmar. Denna dagen har varit rolig med massa bus och lek. Hon har varit så duktig med sitt gips den lilla hjälten.

GIPS i 4 veckor

Ida och mormor frck åka från närakuten till Östra sjukhuset för röntgen. Det tog tid men tillslut fick dom röntgas och sedan gipsas. En spricka var det tydligen. Så nu blir det ett par lugna veckor för Ida och inte så mycket bad. Kanske kan komma på något sätt men det blir inte lätt.

Hoppas nu Ida får sova gott inatt imorgon och hela helgen blir det mycket mys.. mormor sa att hon hade varit jätteduktig hela kvällen.

TACK mormor/mamma/svärmor för hjälpen ikväll. Du är bäst.

Ronja


Igår var vi och hälsade på Ronja det är mormors nya gräsklippare. Ida gillar den så mycket, Klara var lite rädd..

Idag har Ida rammlat på dagis. Vi trodde inte vi skulle behöva åka till sjukhuset men nu ikäll var den svullen så mormor fick komma och åka med henne då jag ska jobba. Så nu sitter vi och väntar på rappport..

En riktigt mysig dag med mina godingar.



Klara i sina nya hörlurar som hon kan ha i bilen en  present från farmor, hon är så glad för dem.

Idag har vi varit lediga vi träffade farfar på en lekplats i kungsbacka sedan blev vi bjudna på Storgatan 1. Där båda barnen åt jättebra.


Vi skojar lite också när vi äter.



Sedan bar det av det mitt jobb där det var det årliga jordgubbs kalaset. Ni kan tro det var många gubbar när det var inhandlat gubbar till 150 personer. Det bjöds också på maränger, glass och grädde.

Vi träffade även denna gubbe det är Martin, Bodils storasyster Ernas man, han är med och bygger om på mitt jobb där det ska bli en helt ny IVA del.

Lite mysiga bilder


Klara älskar oboy, Och sista dagen med just den snuttefilten har letat genom hela Fjärås. Den försvann på en promenad i lördags tur hon har två till.


Vi saknar dig Hugo....Kom snart till oss igen det är tomt och tyst här.


Klara och Hugo riktiga kompisar. Klara har lite svårare att förstå vart Hugo tog vägen.


Hon e för gullig lilla Klara


En riktigt blött kusinbad alla tre lika orädda för vattnet..

Ida firas lite tidigt


Idag fick Ida fira sin födelsedag på förskolan. Fler och fler barn slutar för sommaren så vi ville att Ida skulle få fira med sina kompisar. Hon kommer gå på förskolan på sin födelsedag i år men då är alla 4 avdelningarna tillsammans så då får vi skicka med något litet att bjudra på den dan också.
Hon var nöjd med firandet.

Judits sommarfest


Mingel och alla hälsar på alla


Våran pigga mormor


Kusin Gustav och hans flickvän Dea


Största kusinen och den minsta


Judit med sina vänninor Linnea och Iris


Partytältet skyddade oss från regnet


Alla Judtis barnbarnsbarn


Alla Judits barnsbarn fast Erik saknas jobbar och Lukas cyklar till Paris

De äldre kusinerna

Judits barn, barnbarn, barnbarnsbarn

Kent och Eva sjunger för Judit

Morgan och Ida med favoriten Dea

Vad e detta för köttbullar???

Lite mingel


Tack för en super härlig fest.

De senaste dagarna



I torsdags började dagen med tandläkaren för båda barnen gick utmärkt. Efter det lekte vi en stund hos kusinerna som hade ledigt från dagis. Efter det åkte vi till frisören och klippte I och K. Senare på eftermiddagen åkte jag till flygplatsen och hämtade kusin Hugo och hans föräldrar.


Idag passade vi Hugo hela dagen från 8:30- 16 det gick utmärkt. Han sov och åt och lekte med kusineran hela dagen. Vi hade även kompisarna Julia, Elsa och Oscar och deras mamma Anna här på lunch och fika. Så tre trötta barn somnade tidigt ikväll.



Kusinerna har satt diadem på Hugo.



Fika med alla barnen.


I Onsdags fick vi reda på att Klara hade blåskatarr igen stackars liten.. Men hon är så duktig på att ta medicin.

HUGO 1 år idag.


Idag fyller denna underbara kille 1 år. Han har haft stort kalas i sommarstugan i skärgården. 16 vuxna och 7 barn. Men vi får vänta på våran tur tills på torsdag för då kommer han oj oj vad vi längar.

Ida och Klara pratar om hur dom ska sitta i bilen vad Hugo ska leka med m.m Men dom har lite svårt att förstå att han kan gå helt själv nu. Det kunde han ju inte sist vi sågs....

Låt tiden gå super fort till på torsdag..

Liseberg


Pannkakor, socker, Bodilsylt och vatten så är lyckan total föör dessa två.


Äntligen äntligen fick Ida åka slängungan. 110 cm lång är nu våran Ida och det måste man vara för att åka den.


Syskonkärlek.
Vi har haft en toppen dag på liseberg. Vi har åkt mycket men det bästa var nog slängungan men Ida har även åkt den stora Lisebergsbanan.

Grill helg..


Igår när Daniel kom hem från jobbet så åkte vi hem till kompisarna i Frillesås för middag. Det blev grillat och sedan en massa lek och bus. Härlig nu när barnen börjar bli större vi vuxna satt faktiskt ner och pratade utan att bli störda.


Elsa och Ida


Idag har vi fixat och grejat på uteplatsen med härligt prickiga vaxdukar och blommor.

Eftermiddagen/kvällen kom inte hem förräns 23.. Så var vi hos vänner i Stenungsund på middag. Efter maten gick vi en lång härlig promenad så vi fick plats med efträtt i magarna.


Massa busiga barn en 7 åring, två 5 åringar och två 3 åringar.


Dessa två skulle varit födda på samma dag men den ena kom för tidigt och Klara kom för sent. Men dom är rätt lika varandra.


Här är storeboror Emil med också.


I morgon blir det LISEBERG men det vet inte tjejerna ännu....

Bibliotekspris Bibbi Malmgrens fond.


Klara på väg till bibiloteket igår vi var lediga så jag följde med Klara till biblioteket.





Klaras avdelning på Måå förskola har arbetat med en bok hela terminen och vann därför en tävling. Det blev stort firande på biblioteket. Med glass och tal och här visar barngruppen upp en sång dom lärt sig.



Alla barn fick en bok just den boken dom arbetat med väldigt roligt.

Glass med kompisarna

Dom e ju lite lika ändå


Ida 080701


Klara 110607

Världens finaste tjejer är dom ju.

6 Juni en super varm dag.



Klockan 9 i morse var vi inbjudna på fika hos mormor. Vi fixade lite med saker till gammels kalas den 18 juni också. Vi trodde det skulle bli regn och åska idag. Men icke det blev hem och bada i poolen och ha vattenkrig. Jag har tvingats mer i källaren för att sova för inatt blir det jobb.

Har haft en super varm dag med massor av blåst.

Vilken helg


Hela helgen har tillbringats i sommarstugan där det har badats badtas och solat och ätit gott. Vi har haft en underbarhelg.



Vi var och planterade en blomma på Daniels mormors grav som skulle fyllt 89 år i lördags..


Glass i stora lass

Härlig dag


Kossor, hästar och får såg vi på promenaden

Här kämpar dom på i en hemsk backe.

Vatten äntligen fick vi lite vatten

Idag har kusin Anna varit här med sin familj. Daniel och Isse tog hand om veden.

Vi gick till lekplatsen efter en stund tänkte vi att vi tar en cykel tur. Det slutatde i en lång tur 4,5 km med 4 barn 3 cyklar, en vagn. Upp för backar, grusvägar som är svåra att cykla på med stödhjul. Och det värsta inget vatten och inga mutor..

Men våra barn var helt otroliga inget gnäll utan dom kämpade på. Klart dom var trötta men dom gav aldrig upp. När vi på bräckan hittade dricksvatten i en pump så drack vi alla mycket gott vatten.

Student firande


Malin kommer hem i en fräck bil


Ida gillade Ismaskinen


Mycket god mat fick vi äta


Ida och Klara leker med Malins morfar något som han gillade mycket..


Igår eftermiddag gjorde vi oss redo för student firande. Det är mamma/mormor Iris granntös  Malin som tog studenten igår. Vi åt och hade en mycket trevlig eftermiddag/kväll. Det bästa var nog den gigantiska godisskålen.

Vattenkrig på Blåklintsvägen


Igår eftermiddag var det vattenkrig på schemat. Ida och Måns mot Klara och Anton. När vi åt middag senare sa Ida. -Anton han e grym mamma han är bäst på vattenkrig. Men dom hade väldigt väldigt roligt.

Familjen Noréns vardag

Denna bloggen startade jag för att släkt och vänner ska kunna följa Ida och Klaras vardag när man inte kan ses varje dag.

RSS 2.0