Släktträff i Timmernabben


Vi fick se när det tillverkades polkagrisar, väldigt populärt hos alla barnen


Klara hittade en kompis

Faster Sofi gjorde fian inbakade flätor på barnen.


I fredags åkte vi till Timmernabben för släktträff. Det var farmors 25 kusiner som träffades och hade med sig sina familjer. Vi bode på ett mysigt vandrarhem. På lördagen var själva träffen vi gick på en låmg promenad med två stopp ett på en godis tillverkning och ett på en keramik tillverkning. Vi har haft en super helg.

Sommarpresent.


Tack bonuskusinerna Gabriel och Jonathan för dessa fina kläder som kommit med posten. Super goa  kläder och färgen passar perfekt. Tjejerna har lagt fram kläderna som morgondagens dagiskläder. Lipfish heter kläderna.

Våran dag


På väg till stranden i Frillesås


Bergsklättring


Godingen Klara



När vi kom hem igen så blev det glass


När vi var klara hos doktorn åkte vi till kompisarna i Frillesås och hade en super mysig dag. Vi har vait ute hela dagen och barnen har lek och lekt. Nu längtar vi till värmen så vi kan bada i havet också.

Så det kan gå


Idag fick jag ännu en gång bevis på att Klara inte visar att hon e sjuk eller klagar.. I några dagar har Klara inte hunnit till toaletten.

Många turer om att gå i tid att kissa har Klara fått höra. Inatt fick jag nog och tog ett rör med kiss och la i kylen. Imorse på våran lediga dag satt vi i bilen 7:15 på väg till närakuten. När det var våran tur att träffa doktorn fick jag se provsvaret efter analys. Ingen rolig syn... Mycket kraftig UVI. Mest ledsen blev jag över att det var mycket blod i urinen. Stackarns min tåliga tjej. För ont det måste detta ha gjort..

Men efter 6 ml medicin, 1 timmes sömn så var våran Klara tillbaka.

Gårdsfest.


Skräp Lisa kom och hälsade på.

Ikväll har vi varit på gårdfest på förskolan. Vi fick gå tipspromenad, köpa växter, blommor som barnen drivit fram hela våren. Bakverk som barnen bakat fanns också att köpa. Sedan fick vi lyssna på fina sånger. En riktigt mysig kväll sämst var att det blåste super mycket ute. Alla frös nog kan jag tro.

Syssling lek


Idag när jag hade sovit klart så kom kusin Anna hit med sin familj. Vi passade barnen medans Anna övningskörde med våran bil. Hon ska köra upp på tisdag i Kungsbacka och behövde lite körtid. När dom kom hem igen hade dom med sin söndagsmiddag thai mat inte dumt alls. När regnet sedan kom så skulle ju paraplyerna provas kuligt.
Snart dax för jobb igen..

Fyrhjuling


Idag har ida varit hos kompisen Ida och lekt. När hon kom hem så hade hon turen att Ade var kvar så hon fick åka en tur på hans fyrhjuling mycket uppskattat. Nu blir det jobb för min del resten av helgen mindre kul.. Men sedan är jag ledig 7 nätter. Jippi.

IKEA


igår var vi på IKEA och tittade på badrumsinredning. Vi hade farfar med oss som barnvakt gick super. Vi åt lunch och glass också innan vi åkte hem igen. På kvällen kom morfar och passade tjejerna medans vi gick till Storgatan 1 och åt sparrisar, mycket gott.

Grodden loppet


I morse skulle hela familjen iväg tidigt. Ida och Klara hade spring kläder på sig då det skulle springas grodden loppet i skogen. Dom tyckte det var jätte roligt. och fick medalj. Nu är vi lediga hela familjen imorgon det blir mysigt.

Planerings söndag

Om två veckor ska vi åka till Timmernabben och på släkt träff med Daniels släkt. Så vi skulle planera lite så vi åt middag och försökte prata med tjejerna hade inte träffats på länge så det var mycket stoj och bus. Farmor och farfar var också med men som vanligt blir det bara kort på barnen.



dessa två lekte väldigt bra idag.


dagens kusin foto gick inte så bra många trötta små tjejer


Men dessa älskar att bli fotade

Tre av fyra får duga.



Fredags mys med kompis.


Idag fick  vi med oss en extra Ida från dagis. Det  är Idas kompis som går på samma avdelning som henne. Men är 6 år osh ska börja i skolan efter sommaren. Dom åt pannkakor, glass och sedan popcorn framför TV:n innan Idas pappa hämtade henne.
Nu är det jobb helg för för min del så Daniel får mys pysa med tjejerna själv hela helgen.

Äntligen lite svar på mina frågor.


Sedan påsk har vi haft det lite tufft här hemma med allergi och trötthet. Ida vet vi ju att hon är allergisk mot pollen då vi gjorde pricktest förra våren.
Klara blev också svullen i ögonen vid påsk och tilltagande trötthet. Alla symptom på allergi, Så vi har varit många turer till olika vård inrättningar.

Men när dagis kom härom dagen och sa att det nästan är ohållbart att Klara är så trött. Hon är tydligen gnällig, inget tålamod och sover. Nästan så att dom ville att vi skulle ha henne hemma. Hur länge då tro-?? Visste varken ut eller in. 

Men jag fick en akut tid till allergi mottagningen idag tisdag. Vi pratade med en jättebra sköterska fick tips och råd. Ett prick test ska utföras så fort det går i höst. Men jag kunde inte släppa det tänk om ungen inte är allergisk!! Skulle jag kunna förlåta mig själv i höst?? Om det visar sig att det är något annat.

Så vi tog och körde till närakuten också. Efter genomgång av Klara tog ett hals prov som visade halsfluss. Hur i tusan har alla de andra läkarna missat detta??? Hon är säkert allergisk också men detta kommer säkert ta bort en del att tröttheten.   Kan tro att hon har haft detta i över 1 månad....

..

Men jag längtar till hösten för att få svar om det är allergi..

Ledig dag

,  
Måla ute funkar fint nu på våren.

Bad med Måns och Anton.

Idag har vi varit lediga. Daniel har varit pappaledig så vi har haft hela dagen ihop. Men vi har haft besök av Anna, Isse och Lovisa också. Sedan blev det årets första utomhus bad nu ikväll. Men nu ligger båda barnen i badkaret med varmt vatten.

Har tagit baddaren


Mormor tog Ida till simskolan imorse efter som hon sov över där. När dom kom hem igen så visade hon stolt upp sitt märke. Jag är en mycket stolt mamma.

Dop av kusin Jaymie


Lite lunch innan dopet han vi med efter vi kört direkt från dansen till Borås. Det var min kusin som skulle döpas. Jag och Daniel hade äran att bli faddrar. Jag bar fram henne och Daniel läste en text väldigt fint.  Efteråt samlades vi i församlingshemmet för lunch mycket trevligt. Vi var så mätta nät vi åkte hemåt. Ida hon ålkte med mormor hem för att sova över.


Här kommer Jaymie med alla sina faddrar

Lilla söta Lovisa


Hon sov mest hela tiden ända tills vattnet kom på huvuvet.

Sötaste tjejerna


Då var det dax

Morgan tar hand om tjejerna


Kusin träff

Vi fick super god lunch och sedan bjöds det på massor av olika bakverk, tårtor, pannacotta m.m


Hennes fina tårtor Jaymie Nina Judit är henne namn.

Klaras dans


Igår var det dansavlutning för terminen. Daniel gick med Ida och jag gick med Klara. Jättemysigt att se de små dansa och lyssna på fröken så bra. Klara tycker det är så roligt med dansen. Nästa år ska kompisen Elsa gå med henne också.

En helmysig eftermiddag och besök.


Syskonmys idag efter dagis

Ida äter en stor hamburgare

Ikväll har vi haft besök av morfar och hans storebror Björn.  Här nattas Klara av morfar med favorit boken Bing

Idas första val ikväll var Björn som fick läsa en bok om tänder.. Björn är tandläkare..

Valborg och 1 Maj.


Igår kväll ¨så gick vi upp till valborgsfirandet här i Fjärås. Det var väldigt mysigt. Ida och Klara träffade dagis kompisar och tyckte det var roligt med elden. NÄr vi komhem somnade dom så gott och gav sina föräldrar sovmorgon inte dumt.

Idag var det årliga koutsläpptet på sves gård. Bullar, mjölk, ansiktsmålning och mycket annat kul. Men solen var på himmlen men värmen var helt borta.. Fy vad vi frös.

Familjen Noréns vardag

Denna bloggen startade jag för att släkt och vänner ska kunna följa Ida och Klaras vardag när man inte kan ses varje dag.

RSS 2.0