Ny klippta barn



Idag när jag vaknat så åkte jag och barnen till kållered till min arbetskamrat som har en dotter som går frisörpogrammet. Båda blev väldigt fint klippta och satt stilla och fint hela tiden,




Middagen intogs på IKEA och avslutades med en glass inte dumt alls.

tidig simskola



Idag var vi på simskolan dessa två var super duktiga. Medans dom väntade på att storasystrana  skulle simma klart lekte dom i cafét.


Goa kompisar.

Bra med tidig simskola man får gjot en hel del på dagen.

Idag har vi grejat och fixat hemma eller jag grejar mest Daniel får inte bära, eller böja sig framåt. Men det går bra att titta på när jag gör sakerna. Ida har varit hos en kompis och lekt.

Fionas kalas på fågelsången





Klara ger Fiona sin hemma pysslade kasse.



Klara gillar att åka på Håkans rygg



Ballonger älskar Klara



Övar på att tända ljus



Trollar med fredrik



Målar med Jessica


Spelar nintendo med Jonna hon är med överallt den lilla Klara


Ida  spelar trummor

Tack Fiona och Lasse för en super trevlig kväll.

Oväntat

Jag körde hem i godan ro imorse från jobbet. Men som vanligt ringde jag Daniel för att höra hur deras natt varit och den hade varit bra men morgonen var ingen höjdare. Daniel hade efter att duchat börjat blöda från näsan.

Så Roland var nere och hjälpte till att ta barnen till dagis, medans jag körde hem försökte jag komma på vart Roland skulle köra Daniel. Varberg, Närakuten eller Sahlgrenska var ju frågan det blev lite samtal hit och dit.

När jag väl kom innan för dörren så såg jag att inget av alternativen passade bra. Det blev 112 det blödde rejält och Daniel uppskattade blödningen till närmare 7 dl . Då är det ingen bra ide att sitta i bilköer m.m




Så lite efter 8 kom dom och hämtade Daniel, jag hade rätt svårt att somna men det blev några timmar ändå.



Strax efter 13 kom Roland hem med Daniel igen med en ny tamponad i näsan som skall sita tills på lördag. Vi vilade hemma men vid 15 tiden hade han så fruktasvärt ont så vi åkte och hämtade barnen, åkte till närakuten för att släppa lite på trycket.

Roland hämtade barnen för middag på MC Donalds och lek.  Vi inte fick någon hjälp på näris utan fick åka till Sahlgrenska igen, väl där fick Daniel hjälp fort och livet var lättare igen för honom.

Nu är det jobb natt för mig igen l

Då var det klart



Igår försvann den sista blåtapeten det är helt klart nu äntligen och fint är det.



Idag är det ju onsdag så då har vi varit och tagit sprutor det blev nummer 6 i ordningen, idag var mormor med. Idag efter maten intog glassen dom fick av henne. Klaras glass var Dajm strut det syns tydligt tycker jag.


Klara fick natta sig själv idag... Lite väl många böcker kanske....

Söndagsmys,



Mormor kom hem med tjejerna efter simskolan imorse. Tack för all hjälp i helgen mormor. När jag vaknat och ätit lunch ihop begav sig hela familjen ut på ännu mer snöbus i det underbara vädret.



Pappa och Ida ge sig ut i backen



Jag i min fina mössa



Pappa och Klaras tur



Vi hittade en super bra backen en liten bit ovanför vårat hus.


Ida och Klara ska åka själva.

Lite snölek också



Framåt senare eftermiddagen när dom kommit hem jag sovit klart åkte jag till dom så vi kunde leka ute i snön det var hur mysigt och roligt som helst.



Ida åker stora backen utan problem



Snöängel



Ja hon älskar snön



Vi fick gjort en snögubbe också


Jo vi var blöta när vi kom in och hungriga vi åt väldigt god mat och mös framför brasan. Sedan var jag med och nattade  tjejerna innan jag åkte vidare till jobbet

Universeum med mormor



I lördagsmorse kom mormor och hämtade tjejerna och åkte till göteborg dom hade haft en fantastisk dag på universeum titta och lärt sig massor.



Hängbron



Lite god lunch tydligen väldigt prisvärt och gott.


Hej då och tack för idag.

Syssling fredagsmys



Idag har vi haft fredags mys med dessa godingar Tacos åt vi och sedan massa popcorn och chips



Men vart tog lilla Klara vägen? Hon håller på att bli stor våran Klara



Inte så lätt att få fyra att sitta stilla..


Gosiga kompisar.


Tack för en supermysig eftermiddag/kväll. Nu blir det jobb helg för min del. Tjejerna ska till mormor imorgon och gå på universeum (om det inte blir snö vill säga) sova över och sedan simskolan på söndag innan dom kommer hem  igen.

Målaren kom idag...



Äntligen äntligen är det på G det blåa tapeten är snart ett minne blått....



Det blev så bra vi fick det precis som vi ville ha det. Men tyvätt Birgitta och Roland rullarna räckte inte så det finns två våder att sätta upp för er så fort tapetrullen kommer...

Äntligen hemma igen.


Klara är glad och trygg igen när pappa äntligen är hemma.

Idag har våran pappa kommit hem igen han mår ganska bra. Klara är väldigt glad över hans hemkomst och ville bli nattad av honom. Hon somnade på 9 minuter de senaste dagarna har det tagit mig över 45 minuter. 

Efter som jag ska jobba inatt så bestämmde vi att Ida sover hos mormor inatt så det bara kan finnas ett barn som sover oroligt.

Otur...

Roland kom för att hämta Daniel imorse för att åka till Lundby och ta bort tamponaderna i näsan, det gick väll inte riktigt som vi ville. Det ville inte sluta blöda som är rätt ovanligt tydligen. Så Roland fick ta Daniel i sin bil och köra till det stora sjukhuset Sahlgrenska för övervakning.

Efter jag och tjejerna varit på öppna förskolan och lekt och haft kul åkte vi hem och packade lite bra att ha saker och åkte till Daniel där han nu är inskriven. Tjejerna ville först inte titta på honom men sedan gick det bra. Vi var en stund hos honom men han var mycket trött och slummrade hela tiden.
Men för Ida och Klaras skull är jag nöjd att jag åkte dit så dom vet var han är och hur han ser ut. Lite lättare för dom att förstå.

Efter vi åkte hade han sovit väldigt gott och länge, när han vaknade fickhan nya förband så nu hoppas vi att han får sova gott i natt och att han får komma hem till oss i morgon eftermiddag. 

 

Simkolestart.



07:25 på väg till simskolan med båda tjejerna. Klara ska äntligen också få börja som hon har längtat. Frukost mackan intogs i bilen.



Julia och Ida väntar på att småsystrana ska simma klart så det blir deras tur. Fick tyvärr inte tider samtidigt även om de små simmar i barnpoolen och de stora som idag börjar i stora bassängen.  



En mycket nöjd Klara efter simskolan. Fröknar och de andra föräldrana var mäkta imponerad av hennes vattenvana. Idag fick vi nämligen titta på. Men nästa gång blir det cafeterian för oss.



Sedan bytte vi barn Julia och Ida lekte hos oss hela dagen Klara följde med Elsa hem.


En eftermiddags promenad med barnvagnen och picknick i det gröna.. Jag stannade hemma och lagade middag så skönt när dom kan gå ut själva.
Klara kom hem super nöjd efter en dag borta precis som Ida brukar få göra.

Kusin Jaymies 1 års kalas



Idag åkte vi till Borås jag och tjejerna tog med oss mormor och gammel i bilen det var en trevlig tur och ett trevlig kalas.



Farmors  halsband ska jag nog äta upp tänker Jaymie



Sötaste kusinen


God mat fick vi också



och en söt tårta



Blåsa ut ljuen är inte lätt när man är ett


Får vi äta snart eller??

Disney on ICE



Klaras första Disney men inte sista hon var helt klart inponerad

'

Aladin



Lysande leksak är ett måste



Ida njuter



Snövit



I pausen spran tjejerna lite och lekte



Tingeling och måna många fler fick vi se ikväll det var en magisk kväll nästa år kommer vi igen


Ida som älskar fyverkerier blev så här glad när det smällde i slut akten


På väg hem med våra stora töser nästa år får Elsa följa med

Finaste prinsen


Hugo i sin nya pyamas som han fick i julklapp. Vi fick detta fina kortet igår. Han är ju för söt. Nu har Hugo gått på dagis en vecka på inskolning.

Sova hos mormor



Idag efter dagis åkte vi till mormor vi åt god Pizza och jag en sallad mumsigt.




jag och lillstrumpan



Mormor och Ida


Så här sött sover Ida hos mormor efter mycket bus och stoj tydligen... Jag åkte efter maten för att hämta Daniel som opererat sin näsmussla idag. han blev utskriven klockan 19 så det var väldigt snällt att tjejerna kunde sova hos mormor.

Daniel kämpar på här hemma med sin täta näsa, stora tamponader och rör i näsan ingen rolig syn.

Längtar till Maj



Vi ska på Bröllop i Maj. Barnvakterna fixade (hoppas vi) och boendet på Tjörn lika så. Så nu har vi ett mål med våran träning. Det känns lite lättare att vara peppad nu.


Snö för en stund


Igår hade vi besök av Matilda med barn hela dagen. När det kom snö skulle ju barnen givetvis ut det lektes och lektes. De andra barnen gick in men Ida ville inte gå in. Hon och jag bygde en snögubbe men sedan gick vi in.

 Idag vakade hon och sa att hon skulle leka ute i snön hela dagen. Det var inte lätt att säga att den inte fanns kvar. Lika svårt var det att få henne sluta gråta igen. Hon älskar verkligen snön den lilla godingen...

Elsas 3 års kalas



Imorgon fyller denna lilla tjej 3 år. Vi har varit och firat henne idag så mysigt så.



Tre små ljus blåste hon ut



Klara vill gärna vara med


Dagens kusiner.

Tack för en mysig kalas stund lite svårt att hålla dieten när Sofi har gjort god tårta...



Denna fina fick jag med mig hem,Sofi har ingen riktigt bra plats för den,jag har svårt att bestämma vart den ska stå här finns flera ställen den passar på. Tack igen.

45 års kalas



Lite mingel i de nya fina renoverade rummen





Födelsedagsbarnet



Tokiga Elsa



Mer av det fina köket



Klara och gudmor Fiona


Efter god mat och dryck hemma hos Charlottte som fyllt 45 år i veckan så fick vi en massa goda saker.

Kvällens goa kusiner.

Fredagsmys med Sundins


Idag på eftermiddagen kom Jonna och Elsa ner till oss vi skulle passa dom ett par timmar. När det Sundinska hemmet skulle röjas inför Elsas 3 års kalas.


När Sofi och Pehr kom så hade vi fixat tacos barnen var superhungriga och vi också så vi åt och hade trevligt.


Uppochner Jonna innan hemgång.

Nu blir det jobb för min del och hoppas det ligger en semester lapp i min låda att jag får vara ledig imorgon natt... Hoppas hoppas

Lekland




I Torsdags när vi var lediga hela familjen så åkte vi till ett lekland i Göteborg och busade. Först var vi på Daneils jobb och sa hej. Men sedsan blev det lek hela eftermiddagen.
Ida och Klara längtar efter snö varje dag dom vaknar men detta duger också för dom att leka i.


Tävling

Sprut dax



Så här fin är Klara i sina nya kläder från Anders och Katarina.


Efter sprutorna på allergi mottagningen måste man sitta i 30 minuter och vänta och se att maninte får någon reaktion.

Lediga igen.


Princessan ska sova.

Två trötta tjejer hämtade jag på dagis idag dom hade varit ute i detta hemska vädret och var lite kalla och frusna. På tisdag får raggsockorna från gammel moster Agneta följa med till dagis hoppas de passar fortfarande.


Ida och Klara är lediga tills på tisdag från dagis. Imorgon är det allergi sprutor, torsdag och fredag är vi lediga hela familjen. Jag ska jobba helgen men hoppas på att hinna gå på ett 45 års kalas och ett 3 års kalas ändå.  och på måndag är dagis stängt. Så 6 dagar ledig, fast det blir 7 för Klara för på tisdag ska vi till Barnmottagningen och börja utreda alla hennes UVI:er. Men peppar peppar nu har hon varit frisk länge.

Fick bli ett bad i kväll för Ida. Hon gillar att bada innan lägdags precis som sin mamma.

årets första dag.



Idag fick tjejerna dega och greja medans jag städade efter nyår och plackade bort julen.



Lite mys med gänget.



Pepparkashuset fick också ätas upp idag.



När jag skulle sova åkte Daniel och barnen till de andra kusinerna för lek sedan möttes vi upp hos Iris för middag.



Med vädligt fin nyårsdessert till efträtt.


KRAM KRAM imorgon åker Hugo med familj hem igen, Ida och Klara ska till dagis. Daniel till jobbet jag ska jobba inatt...
Vi har haft en fantastisk vecka med våra gäster. Tack och Kram för allt.

Nyårsafton 2011



Anders väcks av Klara och Hugo. Sedan delades vi alla upp Anders tog dom små till en kompis där dom lekte och var ute.



Vi stora tjejer Katarina, Karin och Ida  åkte till göteborg och gick till Saluhallen och köpte nyårs maten, var på göteborgs största godis affär, och fikade på ett mysigt fik



När vi kom hem till pappa D som hade städat, fixat och tappat upp nyårsbadet till tjejerna



Nyårsfina barn



Nyårsdukningen



Kalixlöjroms toast till förätt



Grönsaker till barnen



Potatisgrattäng, färska primörer, kantarellsås och rådjursinnanlår blev huvudrätten



Gino till efträtt med gulkiwi, jordgubbar, mango, päron och banan, lejonet och björnen glass till detta.



Sedan underhållning av Ida och Klara



Sedan somnade dom gott



Medans vi väntade på tolvslaget spelade vi ett nytt spel vi fick i julklapp av Iris



Ida och Klara hade önskan att få se fyverkerier så vi väckete dom lite i tolv sedan tittade vi på reketer ute i kylan men dom somande gott sedan i sina varma sängar.



GOTT NYTT ÅR 2012-

Familjen Noréns vardag

Denna bloggen startade jag för att släkt och vänner ska kunna följa Ida och Klaras vardag när man inte kan ses varje dag.

RSS 2.0