Släps lekplats


Idag har vi varit på en jätte fin lekplats som ligger i Släp.  Vi grillade och hade mysig med mamma Anna och Julia, Elsa och lille Oskar. 
Eftermiddagen gick åt till läkarbesök för Ida vi hade turen att få en tid idag. Det tog inte lång tid för doktorn att konstatera allergi astma. Det blev nässpray, ögondroppar och inhalator. Så nu hoppas vi att hostan inte ska bråka så många nätter till för Ida. Astman kommer vara som värst vid denna tiden på året men även vid vanlliga förkylningar. 
Klara hon hade det toppen med farfar under tiden. Apotek besöket tog också sin lilla tid.

En super mysig eftermiddag som slutatde på näris


Ida blev målad som en fjäril på dagis idag


Vattning av våra krukor hemma kul tycker tjejerna


Klara gillar läget


Gruset är borta från vägarna perfekt cyckel förutsättningar


19:00 en lek som slutatde i att Ida bet igenom tungan mycket blod. Fick besked från 1177 att åka in och visa upp för en doktor. Så vi åkte till närakuten, inget att göra läker super bra själv. Men Idas hosta som hon haft en vecka fick doktorn lyssnat på först var det host medicin men ändrade sig till att hon var tät så det blev luftrörs vidgande och han vill att vi ska utreda henne för astma. Kortet tog vi när vi kom hem ser väldigt bra ut mot för 2 timmar sedan.

Klara fick stanna hos grannarna tills mormor kom och tog henne.  När vi kom hem blev även Ida nattad av mormor.

Brunch på Skårs gård


På påskdagen åkte vi med Daniels släkt till skårs gård för att äta brunch och samtidigt fira Håkan som fyllt 50 år en m ycket trevlig tillställning. Barnens mat kostade 7 kr per år de är gammla, bra system tycker  jag.
Sedan tog vi Jonna med oss hem för en härlig dag i solen. Fast Jonna påpekade för mig att hennes mamma och pappa är snälla då dom låter henne se på TV när hon vill. Här hemma i Fjärås har vi TV föbud soliga dagar.
Men tillslut köpte hon det och hade super kul ute hela dagen/kvällen med kusinerna.

Idag har Ida och Klara lekt med grann barnen hela dagen, det har varit vatten krig och studsmatte lek.
Vi har fått gjort massor av bra saker vi med. Så skönt att inte ha ett tak att lägga om denna våren.
Imorgon börjar vardagen med jobb, dagis och nattjobb.

Påsk afton


Klara och vitsipporna


Kusiner hälper varandra, nu har 11 månader yngre Elsa vuxit om Klara


Påsk äggjakt dax

Äggen funna lycka total

Klara i gungar i ringarna mycket kul

Mormor åker linbanan.

Fina påska brasan. Vi har firat påsk i sommarstugan med Daniels familj. Vi hade även besök av moster I och Thore. Min mamma var ockås med.

Långfredag

Vi hade en fixar dag hemma. Men även en fika stund med Sundins blev det.

Ida åkte med momor till Borås för att träffa Jamiey med familj och sedan åka och titta på små nyfödda lamm. När hon kom hem var hennes ögon svullna av allergi så hon ochjag fick åka till vårdcentralen och få lite mer allergi medicin så vi klarar denn våren.

Nu packar vi för att fira påsk nere i stugan. Det ska bli härligt. Mycket godis och mat kommer det bli.

Ha en underbar helg. GLAD PÅSK

Skärtorsdag





Idas teckning som hon la ner till Bodil i går på urnsättningen.
 
Här på denna fina plats vilar Bodil. Fast hon är en ängel som är med oss varje dag.

Jag och Ida åkte ner för att vara med på urn nedsättningen.  En väldigt fin kväll med sol och fågel kvitter och många ledsna tårar. Du är saknad Bodil.

Gubbar från saluhallen av farfar.


Efter dagis idag så kom farfar och fikade med oss som förätt idag fick tjejerna smaka på varsin jordgubbe de andra skulle dom få efter maten.


Mycket gott


Sedan blev det såpbubblor


Kul för alla i olika åldrar...



Vi älskar att våren är här äntligen.

Får jag äta upp alla med grädde till också??

Nu är vi tjejer påsk lediga pappa bllir det imorgon kl 13 härligt.

Glad Påsk


Sista dagen idag innan påsk ledighet. Så här fina var dom när dom gick iväg idag.

Lite bilder från mobilen


Oda och Klara med Camill Läckberg. Vi var på hennes barnboks släpp på Junibacken


Tjejerna äter plättar på tåget som mormor gjort

Inte mycket till sällskaps damer..

Klara e skojig

Våran lilla Hugo hur ska vi klara oss i två månader utan att träffa honom.

Skansen


Vi blev bjuda av Anders och Katarina på en dag på skansen vi åkte karuseller, åt korv, tittade på djur och busade  och hade det underbart.

Stockholms resan





Kommer mer bilder i morgon. Jag är en mycket trött mamma. men har haft en super resa med två duktiga prinsessor.. Tack för allt ni alla i Stockholm

Packat klart


Väskorna packade bara det lilla kvar.  Ska ju på kurs hela dagen i morgon med så därav denne tidiga packning.

Imorgon blir det taco kväll med pappan som vi kommer sakna när vi är iväg.. Resematen ska ju stekas också pannkakorna. Vi reser med en ryggsäck, vagn med ståplatta.  Ida kommer väl vilja ha en egen väska också. 

Vi slipper ha med lakan och handdukar det gör mycket.. 
Vi ska bo hos familjen Qvist kommer bli mysigt. Där finns ju Gabriel snart 3 år och Jonathan 4 månader och deras föräldrar så klart.  

Utkast: April 12, 2011

Idag var det kurs för mamma på Sahlgrenska så hela familjen var uppe och åkte iväg. Jag hamnade i värsta köerna in till Göteborg inget kul alls. Är glad över att  jag inte sitter i dem vare dag.

När jag var på väg hem från kursen får jag veta att farfar varit och hämtat barnen. Väldigt skönt, väl hemma så leker vi innan middagen. Sedan nattar farfar båda barnen. Så jag har fått packat alla barnens kläder inför resan på torsdag till Stockholm.

Bra söndag ändå


Nya studsmattan med skyddsnät som vi köpte i höstas..


Trots sjukdommar har vi haft en bra söndag. Ida och Klara har varit ute från 09-16 och lek och lekt.  Vi har grejat och fixat med saker ute vi med. Första tvätten på torkvindan, tvätten luktade så gott när vi tog in den.

Vilken usel dag

Lördag morgon  på jobbet märker jag att jag har ont i halsen igen. Får bekräfftat halsfluss igen inget kul alls.
 Åker hem och sover.

Medans jag sover är resten av familjen på baletten och har det bra. Restan av dagen består sedan av massa kul. Ida är på barnkalas, vi tar fram utemöbler, sätter upp studsmattan och har det bra i solen.

Klockan 17 vänder allt.. Ida börjar kräkas, stopp i vårat avlopp igen sedan går det i ett Ida mår inte alls bra, framåt 21 tiden börjar Klara också att kräkas. Vi har fortfarande stopp i avloppet, ingen bra kombination med att inte kunna spola med två sjuka barn och just det jag är sjuk också. Men så vid 23 tiden lyckas Daniel med att lösa stoppet.

Hur kan en dag som var så bra bli så riktigt usel. Så idag blir det att tvätta mycket och ta hand om mig själv. Tjejerna har druckit nu på morgonen och verkar få behålla det. Tack och lov-.

Men simskola, Jonnas prinsess kalas får vi hoppa över idag.. Ida är väldigt  ledsen för detta.

Full rulle torsdag


Idag är jag barnvakt åt Morgan och Lovisa. Full rulle så att säga. På förmiddagen gick vi ut och lekte och var bort vid Ida och Klaras dagis.  Sedan gick vi hem och åt massor av pannkakor. Nu leker vi inne och Lovisa har just somnat gott.  Inga som helst problem att ha hela högen, men det går i ett. Om ni undrar var de pappalediga papporna är så är dom i skogen och fäller ännu fler träd..

Pussla


Idag efter dagis var Ida på pussel humör kan ju bero lite på att ett nytt 40 bitars pussel med Rapunsel kommit hit hem.

Söndag


När Ida och jag kom hem från simskolan var dessa två sötnösar hos oss. Daniel och Isse har grejat lite med veden medans jag gosat med barnen. Morgan och Ida har lekt super hela dagen. Regnet har ju satt stopp för utelek tyvärr.

Lördag


Ida och Klara är så fina i sina nya USA klänningar.


Morgonen började med att vi körde och lämnade Ida och Klara hos mormor som hjälpte oss att ta barnen till deras dans skola. Vi åkte till göteborg och åt frukost på Scandic hotell rubinen. Liten tur på stan och IKEA.
Super mysigt.
Sedan var vi bara hemma och vände innan vi åkte ner till sommarstugan för firande av Birgitta och Jonna. Klara stannade kvar i stugan medans vi åkte hem. Ida ville ju inte missa dagens simskola.

Fredag


Fredagsmys kväll hos Daniel, Linda och Alice. Det blev mycket lek och bus. Alice ska bli storasyster inom en snar framtid.

Familjen Noréns vardag

Denna bloggen startade jag för att släkt och vänner ska kunna följa Ida och Klaras vardag när man inte kan ses varje dag.

RSS 2.0