Res fixar dagen


Idag lördag ville Ida leka med Jonna och som tur var gick det bra, Klara fick också följa med. Vi han göra massor inför morgondagens resa. Plättar och pannkakor är stekta.
TACK Sofi för att du passade dem så många timmar
 
Lite resfeber har dom allt haft ikväll
 
Dessa är Branäs maskottar vi köpte dem förra året så nu tar vi med dessa så det inte behövs köpas nya. 
Alla väskor och saker är packade, klockan 07 ska vi sitta i bilen imorgon. 

Sjuk Ida.

 
I veckan har Ida varit magsjuk, onsdagen lekte hon fint uppe på övervåningen medans jag sov inför natt jobb hon var så duktig. På Torsdagen var Daniel hemma med henne. När jag vaknade var vi nere vid Lygnen och lekte och hade väldigt roligt på isen. 

Alla prover bra

Vilken lättnad i dag när Klaras doktor Elsa ringde och sa att alla Klaras prover var OK. Så nu har vi fått tiden till dietisten det blir den 5 februari. ÖNH besöket blir inte förräns 21 februari men så är det huvudsaken är att det blir gjort.
 
Urinvägarna är ju ett problem men nu ska Elsa skriva en remiss om en undersökning till eller kanske två. Elsa ville sätta in Klara på underhållsdos i 6 månader men jag ville göra detta först. 
 
Vi skulle ju fira att allt var bra så när jag och Ida varit och åkt skridskor idag på eftermiddagen köpte vi med bullar till fikat. Men Klara tackade nej till alla sorter ett litet bett fick vi i henne, då vi erbjöd henne frysta ärtor blev hon glad och åt. Men Ida blev desto nöjdare som då fick två kannelbullar.

Helgen som gick.

I lördags fick Klara UVI igen så imorgon ska hennes doktor ringa då får vi se vad som händer. Tänker nog be om en remiss till någon speciallist på området. Känner att nu får det räcka. det är så synd om lilla K när hon har så ont. 
 
I helgen har vi annars haft fullt upp. I fredags var Ida på pjamas party hemma oss en klasskompis mellan 18-21 dom hade haft hur roligt som helst. 
 
Lördag förmiddag körde D Klara till kalas på freeport medans jag sov och Ida gjorde sig iordning för nästa kalas hon skulle på. Denna gången pysselkalas. När Klaras kalas var slut åkte hon och jag till närakuten och fick medicin. På kvällen åkte vi tjejer hem till Monica för att äta tacos och mysa lite. På hemvägen släppte jag av tjejerna hos mormor där som skulle sova för jag skulle upp tidigt för att jobba 6:45. Då tog mormor dom till simskolan och sedan gick dom på Bio. När jag körde hem från jobbet stannade jag på middag hos mamma och hämtade hem dem. Vi fick ockås planerat allt inför Branäs resan nästa vecka., Ska bli så roligt. 
 
Här hade kompisen Tim sitt kalas.
 
Gillar inte detta stället. 
 
Men Klara älskar Sandra och Emilias katt. 
 
Daniel han var på eldardagar hemma och Peter. 

Läkarbesök.

Flexade ut klockan 05 från jobbet imorse då det blivit missat att jag ville byta dag att jobba. Ida skulle ju jag och Klara vara på barnmottagningen för kontroll och diskutera vad vi ska göra med Klara.
 
Urinvägsinfektion ska vänta på ytterligare en så får vi se när det sker.
Snarkningar skriver rimiss till öron näsa hals för att ta bort mandlar och polyper.
Längd beror det på att hon äter dåligt för det är trångt i näsa och hals? Är hon kanske gluten allergisk? Tog massa blodprover och ska även lämna avföringsprov. 
Ska även göra matdagbok vad hon äter i 4 dagar ska lämnas vidare till en dietist som får avgöra om det är för lite eller vad. 
 
Klara var super duktig idag, hon är så nyfiken när dom sticker henne så hon vill helst titta hela tiden. Men ut från barnmottagningen vandrade hon med en ny nalle, ett bokmärke och en målarbok. Två plåster satt också fint på båda armarna då det var lite svårt att sticka henne.
Väntar att Emlan ska hjälpa så fikade vi, hon drack pyttelite cola och tog två bett på chokladbollen. 

Lekdate

Idag efter simskolan så lämnade jag Klara på Elsas barnkalas. med mig hem fick jag Jonna och Idas kompis Julia,. Strax efter kom Sofia och ville leka och Idas klasskompis Emilia kom också förbi så vi hade 5 härliga tjejer på på lunch, utelek, och sedan film nere på bio skärmen. En riktigt lyckad lekdag. Sista tjejen gick hem klockan sex. Lite trött är jag nu fast jag har fått gjort super mycket bra saker. 
 

 
 
 
kan tro Klara var trött i öronen efter barnkalaset, så här hittade vi henne på toan. 
 
 

Elsa 4 år.

Klara äter ur kastrullerna det är så gott med kalla spagetti. 
I lördags så åkte gammla badrummet ut, Håkan var här och hjälte oss och fixa och montera. Vi gjorde en hel del innan vi åkte för att fira Elsa. 
Elsa 4 år.
Nästa helg fyller ju Sofi 40 år på söndagen så vi passade på att fira henne också. ( så skönt att äntligen få lämna över det och slippa smussla mer)  Hon blev väldigt glad och överasskad.  Klappar mig själv lite på axeln som fixat allt detta, 
 
 
 
 
Ett härligt gäng. 

Jul i stugan.

Eftersom vi varit sjuka i jul/nyår så blev julfirandet i stugan lite senare lagt men nu i helgen var vi där och firade jul. Julklappar, god mat och godis. 


Eftersom tomtarna redan lagt sig för vinter vila fick farfar vara tomte. 
 
Glada barn. 
 
Dansade ut julen och granen fick vi också gjort. 
 
Goaste tjejerna. 
'Tack farmor och farfar för mysigt julfirande. 

EN vecka sedan.

Så här såg det ut för en vecka sedan morgonen innan Hugo med familj skulle åka hem. Tack familjen Ödman för att ni kom och bodde hos oss. Vi saknar er nu och längar tills vi ses igen. KRAM

Nyårsdagen 2013

 
 
 
 
Nyårsdagen var lite seg till att börja med en massa kusin/sysslingmys blev det. 
 
 
Sedan tog Anders och Katarina med sig alla barnen till Björkris lekplats medans jag städade det sista hemma. 
 
 
Fin liten skara
 
 
En tur i tåget på ICA
 
 
Lite pyssel på kvällen i väntan på pizzan. 
 
 
Farmor/mormor bjöd på pizza så skönt att slippa laga mat denna dag. 
 
 
 
 
Sista kvällen ihop dom har lekt så bra alla dagar kommer bli tomt utan våra inneboende. 
 
Klara säger hej då till den fina magen och den nya kusinen där inne,
 
Ett litet lucia tåg hade vi nu ikväll också. 
 
 
Våran fina Hugo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyår 2012


Nyårsafton firade vi här hemma sju barn och nio vuxna. Först åt barnen sin goda mat som Daniel och Oskar ansvarade för. Glass blev det till dessert.


 
 
Världens finaste Hugo
 
Toast Skagen som Sofie och Veronica hade gjort.
 
Det fina dukade bordet. 
 
Svensk helstekt oxfile, potatis grattäng och rödvinsås. Katarina, Anders och jag var ansvarig för detta. 
 
Medans vi åt hade alla barnen filmkväll nere i bion. 
 
Chokladtårta med annanas och pasionsfrukt detta hade Anna och Isse gjort. 
 
En underbart härlig kväll hade vi trots att regnet öste ner när vi skulle gå ut och titta på alla fyverkerierna, och att Veronica fick åka med sina barn till närakuten vid 21 tiden då den lille hade fått krupp. 

Familjen Noréns vardag

Denna bloggen startade jag för att släkt och vänner ska kunna följa Ida och Klaras vardag när man inte kan ses varje dag.

RSS 2.0