Simskola och lek



Ida går på simskola varje dag efter dagis i två veckor just nu uppe i Fjärås simhall. Det känns så bra med tanke på helgen alla drunkning olyckor. Vill verkligen att hon ska kunna simma 25 meter innan sommaren. På torsdag ska dom ha livräddning och klädsim.

Doglas, Idas och Klaras dagis kompis simmar också där. Deras mamma skulle  åka och storhandal efter simskolan så jag erbjöd mig att ha alla hennes barn hemma hos mig undertiden hon blev så glad då hon är ensamstående med tre barn som alltid är med och handlar.



Klara lerker med tvillingarna Cindy och Nicole.

När Frida kom för att hämta barnen var hon nöjd hon hade glömt hur skönt det var att handla själv men dyrt blev det sa hon. I vanliga fall går det mycket fort att handla.

Nya bilen



Bilen nytvättad och fin är så nöjd med våran nya bil. Tankade full tank för en vecka sedan och det är 700 km kvar till tom tank. Kommer bli fin fint att åka med den till Astrid Lindgrens värld och Kålmården på våran mini semester om ett par veckor. Då ska vi bo hos moster I i två nätter. Vi hoppas och tror att vi kommer får super fint väder.

Morsdag hos mamma/mormor Iris



Kvällen tillbringade vi hos mamma Iris dessa fina morsdags blommor fick hon.



Klaras sommar favorit grillad majs



Världens finaste



Mamma, jag och mormor



Tjej ligan

Tack mamma för en underbart god middag och rabarber paj.

Söndags bad



Idag har dom badat igen (efter vi bytt vattenet i poolen) grannen Sofia har varit här dom har haft så roligt, Ida har varit lite trött bara. sov middag 1 timma.



Ida och Klara fick en hel påse med  kläder av Sofia idag. Det har provats och bytts kläder en del idag.

Sommar Lördag



Lördagens fotbolls träning för Ida



Kusin Jonna kom på  efter fotbollen för att leka med hela dagen. Vi var ute hela dagen och badade, åt, gick och köpte lördagsgodis.



Som mest var det 5 barn i poolen



Det lektes med allt denna underbara lördag.



När alla gått hem så åkte vi till Ulf och Johanna på middag, barnen lekte och hade super kul även om killarna var 13 år så lekte dom med tjejerna.

Varmt bad,



Och efter barnen var nattade så fyllde vi upp poolen med lite varmare vatten och badade själva en stund hur mysigt som helst.

En helt underbar ledig dag med mina små bad tokiga tjejer



Lunch ute medans poolen fylls


Klara kan inte vänta



Jordgubbsmys



Poolen är full och tjejerna har badat så gott som hela dagen Klara tog ett sista bad  sent och klev upp 19.15


Klara älskar att fota men Ída berättar att du får inte ha mammas kamera.

Hugo



Fick detta fina kort på lille Hugo stora killen nu.

Ännu en vårfest



Elsa skulle av somamravslutning med sång på sitt dagis så då tog vi och åkte dit och tittade så fick kusinerna chans att leka lite i det underbara vädret



Den vill jag INTE ha



Fin sång bjöds det på av alla barnen  på Kolla förskola



Söta systrar åker



Fina Ida med kläder från Lindex tajtsen hon fick till gick sönder då hon trillade på asfalten och skrapade båda knäna rejält.

Tack föra att vi fick föja med denna mysiga kväll

Underbara sommarvärme.



När jag hämtade dessa två på dagis idag var det bara bad som var aktuellt.   Vi hade bara denna lilla plaske pölen lite liten för två så imorgon får jag inhandla en större. Finns det en pool med vatten i så kommer det badas här hemma då dom älskar det.

Årets gårdsfest på dagis.



Ida har det som alla vet varit strålande väder hela dagen men just som vi skulle gå till gårdsfesten på dagis kom det regn. Men Ida och Klara är så fina i sina ny klänningar från Zara som dom fick från Katarina och Anders,





Farmor och farfar kom för att lyssna på barnens fina sång



Alla barnen sjunger så fint.



Fika med mycket gott efteråt en riktigt mysig kväll hade vi.



Klara tog ett fint kort på mamma.

Alla hemma igen


När vi kom hem var morfar här Tandfén Bodil hade tydligen varit och lagt pengar för Idas tappade tand häromdagen.



Klara öppnar paket från stockholm med en fantastisk söt sommarklänning tack säger Klara.



Vi har ju även fått hem våran lilla prinsessa som haft en underbar helg på fågelsången med Lasse, Fiona och kusin Elsa. Dom har träffat många olika djur och lekt.

När faster Sofi och Pelle hämtade tjejerna så åkte dom till stugan och åt middag med farmor och farfar tack för hjälpen med hämtningen av våran tös.

Nu är hon hemma igen.




Så landade planet från stockholm med våran egna prinsessa, hon har haft det så underbart hos Morbror Anders, Katarina och Hugo såklart.


Här följs hon av en egen vakt ut. Sedan blir det puss och kram kalas på flygplatsen. Hon är så stor våran Ida och så otroligt duktig. Igår på Bröllopet pratade vi med många om vad hon gjort i helgen det är inte så vanligt bland våra vänner att deras barn flugit själva. Men vi har nog inspererat många.

TACK ANDERS OCH KATARINA för allt ni gjort för Ida i helgen.

Sara och Martin 19/5



Hela familjen Vernhamn



Bilderna får tala för sig själva det var en fantastiskt bröllop. Vi kom i säng runt 04 på morgonen vi hade så roligt och trevlig.

En bil kommer lastad med en massa barn



I eftermiddag har jag kör Klara och Elsa till Fiona och Lasse, Jonna skulle tillstugan och vara med mormor och morfar.



Elsa och Klara njuter av att äntligen vara på Fågelsången



Klara är äntligen hos sin Fiona som hon har längtat och velat åka dit. Nu får hon mysa där tills på söndag,

Idas första två dagar i Stockholm



Flygresan hade gått super för Ida. När hon kom fram var Hugo och Anders där och mötte henne. Efter dom ätit lunch hemma så gick dom till Junibacken där Ida lekte länge.



Fredagen skulle tillbringas på Skansen med mycket lek och bus. Några karuseller åkte Ida också.





Lille goa Prinsen Hugo på skansen



Efter närmare 6 timmar på Skansen blev det fin pizza på restaurang.

Torsdagsen resenär.



Klockan 07:45 lämnade vi Fjärås



Ida fixar allt själv



Chekar in och säger hur gammal hon är och vart hon ska



mormor är också med bjuder på fika och pasar Klara medans jag lämnar Ida vid gaten



Ida och Två andra barn reser själva idag.



Där inne i SAS planet sitter våran duktiga Ida gick i väg med stolta steg mot stora äventyret.



Lite dimmig dag men här är planet i luften och vi kan åka hemåt man fick inte lämna flygplatsen innan hon var iväg helt och hållet.

Klara blev lite ledsen och ville åka till Fiona med en gång men hon får snällt vänta tills imorgon.

Vilken dag

Hämtade tjejerna lite tidigare för att hinna hemoch mysa lite innan det var dax för Ida att träffa sina klass kompisar. Klara fick leka hemma hos Ellen medans vi andra gick till skolan. Ida kände igen två tjejer från sin kör och någon tjej till hon var så glad över detta.

Efter information och glass till alla barnen åkte vi pch hämtade Klara som ville sova över hos Ellen men det gick ju inte vi skulle iväg och kolla och eventuelt köpa bil. Vi åkte i en bil till varberg och kom hem med två. Så nu står det en disel bil här hemma som drar väldigt lite disel.  Vi är så glada.



Klara och Ida lekte med familjens lilla dotter dom kände sig helt som hemma och var kvar inne medans vi provkörde bilen.



En mörk bild på bilen men men kvällen blev sen, kommer ljusare imorgon kanske.

Stolt som en tupp



Igår innan läggdags åkte den lilla tanden ut hon blev så stolt och var lite svår nattad



Tandfen kom och bytte tanden mot en guld tia Ida var väldigt stolt




Idag efter simskole avlslutning så har vi haft en utedag  helt underbart, Joel och Jenny med familj kom på besök för lite fika.




Ida missade detta besök då hon var på avslutning i sin kör, mormor tog dit henne efter simskolan dom hade även med sig gammel. Ida var duktig i kyrkan sa mormor hon bar korset in i kyrkan och sjöng väldigt fint. Efteråt var det tipspromenad, korvgrillning och alla barn fick en godispåse. En mycket lyckad dag.

Vi tackar mormor för allt mys hon har gjort för tjejerna denna helgen. Nu är det bara tre dagar kvar tills Ida ska flyga till Stockholm.

Jag jobbar helg



Man ska vara fin när man sover..,,,



Inatt har jag jobbat så Daniel och Iris har tagit hand om lite blandade saker idag, Iris kom och hämtade Ida till hennes första fotbollsträning som var jätte rolig.



Med sig hem från fotbollen hade dom Freja som vi skulle ha här ett par timmar. Så här fina är dom i sina fotbolls dräkter.

Ida och Freja lekte här medans Klara följde med mormor hem dom skulle ha en mys dag med Bio och övernattning.


Freja och Ida skulle på samma kalas idag också här är dom nu kalas fina för kalas hos Max


Idas tand är jätte jätte lös nu trillar den nog snart.

Ny lampa och UVI



Ida har äntligen fått en ny taklampa hon är såååå glad en riktig tjej lampa sa dom i butiken dom har fått ta in flera omgångar av denna lampa.


Idag när jag hämtade på dagis så sa fröknarna att Klara klagat över att det gjorde ont när  hon kissade så hem och ta urinsticka och det visade på att det var bakterier och lite lite blod. Så ett besök på närakuten blev det. Ida ville vara själv hemma så det fick hon, Daniel kom efter co 40 minter. Men nu när Klara går på behandling hela tiden så måste vi vänta på odlingsvaret innan dom kan sätta in medicin för att se vad det är som inte denna medicin tar.

Familjedag.



Pannkakor utan mjölk blev med beröm godkända av både Ida och Klara.




Efter lunch åkte vi in till allergimottagningen, det var åter igen dax för sprutor dedt gick bra. Medans vi var där besiktigade Daniel bilen. När vi var färdiga där åkte vi hem till Monica och barnen i deras nya lägenhet.



När vi kom hem fick vi fin besök av morfar och gammmel farbror Björn, Klara och Björn tävlade mot Börje i att lägga pussel.

Glad Glad Glad

Jag fick jobbet så den 21 August börjar jag jobba på Östra sjukhuset. 5 dagar bredvidgång på dagen sedan följer 4 veckor bredvid på natten. Sedan ska jag fixa att jobba på Barn IVA ska bli så spännande och roligt.

Möhippa för Jenny



Tjejernas helg.

Lördag morgon klockan 06:45 kom morfar hit osh tog över tjejerna för vi skulel på svensexa och möhippa. Morfar fick åka till dansen med barnen för att träna inför dans uppvisningen som är idag söndag. Efter det hade dom ätit lunch på Mc Donalds en mycket lyckad dag tyckte dom.

Sedan körde han dom till kompisarna Julia och Elsa för övernattning i Frillesås där tjejerna nu idag ska få vara med på deras gemensamma barnkalas. Elsa fyller 4 år idag och Julia fyller 6 år den 10 maj.




Idag klockan 13 är första föreställningen och sedan är den andra 14.30  Klara är bara med på den sista medans Ida är med på båda.

Imorgon Måndag ska vi vara lediga ihop och bara mysa simhallen blir det nog. Problemet är ju att jag måste ha telefonen nära mig då dom ringer från Barn IVA imorgon igen.

Ved ved ved.



Veden har börjats klyvas och ved förådet fylls sakta men säkert.

Monica 40



Fredags kvällen firades på Tio Pepe det var Monica som fyllt 40 år en riktigt trevlig kväll hade vi, även om jag smet hem lite tidigt då vi hade lite att stå inför Lördagen.

Östra och lilla Stina

Idag har jag varit på östra det gick jätte bra, fick titta runt på avdelningen och se lite hur dom har det. Verkar jätte mysigt och jag fick veta att det är många yngre som jobbar där, på Mölndal är det många lite äldre.

Vi får se hur det går, jag tror nog allt att jag vill ha det här jobbet.

När jag åkte hem körde jag förbi en kompis som fick barn för 9 dagar sedan.


Detta är lilla Stina, Susanne och Eriks lilla dotter. Så söt och liten.  


När jag kom hem cyklade jag bort och hämtade tjejerna Daniel hade tagit med deras cyklar bort i bilen imorse. Nu är jag ledig ett par dagar så då är det ju klart att det fina vädret ska försvinna.

1 Maj



Då var det dax för kosläppet iår igen vi åkte när farmor och farfar kommit, Daniel och farfar stannade hemma och byggde vedbod medans vi åkte iväg.



Ida ville ju så klart bli målad igen



Vi och 5000 andra människor såg när 120 kossor sprang ut från ladugården vilken gläde och vilket väder vi hade..



Vi slapp ju som vanligt trängas bland alla andra bilar utan stod hemma hos Eva vännina till Birgitta. När vi kom dit efter kosläppet fick vi korv med bröd och fika. Klara fick leka med 4 hundar vilken lycka..



Ida går promenad med en hund med några nyfunna vänner.


På eftermiddagen kom Sundins förbi på lek och mat,

Valborg



Idas nya uppsättning med håret fint va.



Igår passade gammel Ida och Klara medans vi var på banken, det hade gått  jättebra, dom åt våfflor och Ida sa vi fick leka med allt roligt och prova gammels alla hattar.  Jag är så glad att jag har min mormor.



Klara är en liten prinsess bäbis



Igår eftermiddag kom Fam Bergkvist hit på valborgsfirande efter vi premiär grillat gick vi ut på en promenad,



Uppe vid Fjärås kyrka var det varlborgsfirande med lotter, fiskdamm, sång och brasa men brasan skulle inte tändas förräns halv 8 så vi gick hem och åt effträtt i väntan på det.







Klara och Elsa nästa vecka ska fam Bergkvist passa barnen.



Denna lille killen skulle sova så det blev bara vi tjejer som gick upp till brasan, alla killar stannade hemma.



Det var underbart väder på kvällen Ida och Klara träffade många dagis kompiar där uppe så roligt.

Familjen Noréns vardag

Denna bloggen startade jag för att släkt och vänner ska kunna följa Ida och Klaras vardag när man inte kan ses varje dag.

RSS 2.0